Acasa » Generalitati » Cauze Alopecie – Din ce cauza apare alopecia?

Cauze Alopecie – Din ce cauza apare alopecia?

by webmaster on 26/09/2011 · 1 comment

Cauze Alopecie – Din ce cauza apare alopecia?
Cu siguranta atunci cand apare caderea parului prima intrebare care va vine in minte este de ce? Din pacate cauzele alopeciilor nu se cunosc cu exactitate, insa exista un numar de factori asociati cu aparitia acestor afectiuni. Posibilele cauze includ transformarile aparute in sistemul imunitar, factorii genetici si psihologici. Aproape 20% dintre pacienti au un caz de alopecie in familie.

“Multe persoane asociaza perioadele de cadere masiva a parului cu stresul emotional. Caderea parului debuteaza la 2 saptamani pana la 2-3 luni de la stres. Uneori este vorba despre alopecia areata (caderea parului doar pe anumite portiuni ale pielii capului) si nu cadere difuza. In unele cazuri de alopecie difuza la persoane tinere se identifica prezenta stresului, stari depersive, dereglari menstruale,” informeaza dr. Clatici.

In cazul alopeciei difuze, cauzele sunt multiple. De obicei parul cade la 2 – 3 luni dupa anumite stresuri emotionale sau stres operator (diverse interventii chirurgicale). De asemeni alte cauze ale caderii parului sunt: afectiunile endocrinologice (hipotiroidie, hipertiroidie, hipoparatiroidism, diabet zaharat, hipopituitarism), afectiunile hepatice cronice, prezenta unor focare infectioase cronice sau a unor parazitoze, anemia feripriva, hipoproteinemie, afectiuni maligne, deficienta de acizi grasi esentiali, deficientele de zinc, dupa afectiuni generale insotite de sindrom febril. Alopecia difuza cauzata de chimicale apare frecvent dupa citostatice, anticoagulante, medicamente hipocolesterolemiante, hipervitaminoza A si propanolol.

Caderea parului poate aparea si dupa administrare de contraceptive orale.

Cautari recente:

alopecie andeigenwtica difuza

Related Posts:

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: